Browsing Category

Vardagsrum

Kattas hem, Vardagsrum

Hemmablind

Piffa, ändra, placera om, köpa nytt, ta bort det du nyss köpte för att sedan plocka fram det igen. Och så håller det på – om och om igen. Som inredningstokig tillhör det här min vardag men i vissa enstaka fall blir det bättre men ändå känns det inte helt hundra. Känner du igen dig? Det kallas för att vara hemmablind.

Det hände mig nyss, att jag blev hemmablind, och jag vill dela med mig av den erfarenhet. Våra vänner säger om vårt hem att det är  ”mysigt och ombonat”. Jag har aldrig riktigt kunnat ta till mig det för att jag känt att något saknas.

Fram till för en vecka sedan såg vardagsrummet ut så här:

DSC02448 Gardinerna utmanade kreativiteten

En söndag satt jag och Erica och planerade ett stylinguppdrag här hemma då jag tog upp mitt ”problem”. Vi båda började gå runt och funderar tills Erica knäcker idén om att ta ner gardinerna. Efter att vi tagit ner dem flödar idéerna. Mattias, makens, jakthorn och mina loppisfynd till tavlor ska upp och byrån ska in i pysselrummet och här är resultatet:

DSC03552 DSC03561 DSC03564

Det finns olika skalor av att vara hemmablind; från hopplöst hemmablind till att hoppfullt vara hemmablind.  Oberoende vart du ligger på denna skala behöver man inspiration och tips på vad som behövs för att ta sig vidare – för att nå lösningen; att vara nöjd.

Att vara hopplöst hemmablind kännetecknas av att du har noll intresse av inredning och vill inte ens försöka för du vet inte ens vart du ska börja. Du nöjer dig med situationen och accepterar att du är inte nöjd med hur ditt hem ser ut. Troligtvis läser du inte detta heller för om du haft noll intresse för inredning skulle du säkert inte hamnat här 🙂

Jag vill påstå att alla blir hemmablinda någon gång. Du har en känsla eller stil som du vill skapa som du inte får till. Du vacklar mellan olika val av t ex färg, golv, kök eller bara nått så enkelt som kuddar. Även personer som jag som älskar inredning kan bli lite hemmablinda och jag tror att det är bra för det ”stilleståendet” behövs för att ta in inspiration, komma vidare och bli nöjd.

Lösningen vid hemmablindhet; är att du måste ta in inredninghjälp. Det kan räcka med en second opinion från en vän med intresse för inredning eller att bara få bolla dina kreativa ideér. Om du bor i Stockholm är du givetvis varm välkommen att kontakta mig och Erica på info@interiorstories.se

Kram Katta