Ericas hem, Renoveringsobjekt

Mitt kök

Hej på er,

Nu tycker jag att det är hög tid för mig att dela med mig av vårt nya kök! Ni som har följt oss här på bloggen har ju koll på att vi har genomfört en större renovering och bland mycket annat så har vi flyttat och gjort om köket i lägenheten. Från ett litet och smalt kök till ett stort och socialt kök där det finns en blandning av både nytt och gammalt.

Vi har valt att sätta in ett mörkblått kök från Pickyliving med stommar från Ikea. NCS-koden på vårt kök är S7010-R90B och luckorna har profil 2. För oss var det viktigt att köket skulle passa in i en sekelskifteslägenhet samtidigt som det skulle vara modernt, funktionellt och något nytt. Handtagen som vi hittade på Byggfabriken och profilen på luckorna är tidstypiska från sekelskiftet men färgen är något modernare än så. Till detta ville vi ha marmor och bestämde oss för att ha det som både bänkskiva och stänkskydd. Och det blev så galet snyggt även om jag kommer vara nojjig för fläckar.

Våra vitvaror är från Smeg och alla är i rostfritt stål. Vår absoluta favorit i köket är vår spis, den är 90cm bred och har två ugnar, alltså en värsting när det kommer till matlagning. Nu gäller det bara att vi själva lever upp till det och tur är väl det att både jag och min sambo älskar att laga mat 🙂

Jag är så glad att vi har möjlighet att ha matplatsen mitt i vårt kök, det blir både socialt och mysigt. Och att även få möjlighet att använda ett gammalt serveringsskåp som skafferi samt kunna öppna upp dörren till en blomstrande balkong, det är himla underbart! Vårt matbord är ett blocketfynd som jag har slipat och målat om, stolarna är de klassiska Thonet som vi hittade vi på Bukowskis Market och den härliga hampamattan är från Ikea.

Här får ni se vårt kök i bilder…

Trevlig helg!

Kram Erica

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Kicki Hirsch 12 juni, 2015 at 15:40

    SÅÅ SNYGGT!!!! Sköna Hem nästa…… Nu ser vi fram emot att avnjuta goda middar i ert superfina kök.

  • Reply Mörkblått är det nya grått | Ebbas Blogg | SVT.se 28 juni, 2015 at 11:55

    […] för den delen. Borde man då resonera så att man inte ska gå på ”blått är flott”-spåret? Nej, äsch så tänker inte jag. Mörkblått är och förblir min […]

  • Lämna ett svar