DIY

Skapa hög mysfaktor och gör din egen taklampa i tyg

Har länge funderat på att göra min alldeles egna taklampa i tyg för att jag är fullständigt förälskad i modellen. Gillar att den inger en slarvig och fridfull känsla som jag väljer att kalla ”Bali goes City”.

För att skapa min ”Bali goes City” a la Katta taklampa behövs: två grenar. Grenarna hade jag hemma sedan tidigare som jag plockat, sågat och målat. Tyg, sidenband, ståltråd, symaskin med tråd och nålar. Lampsaldd och glödlampa.

DSC02774Börja med att borra ett hål genom grenarna och trä på dem på sladden.DSC02198DSC02773

Sy runt hela tygstycket och vick överca 1 cm och sy den första kanalen som bilden visar. Glöm inte att trä i ståltråden försiktigt.

DSC02779

Mät ut vart du vill ha den andra kanalen och skapa den genom att sy fast en längd tygbit på insidan. Mellan mina kanaler är det 38 cm. Trä i den nedre ståltråden. Jag har tejpat ihop ståltråden och sy igen öppningen.Använd sidenbandet till att göra öglor till grenen som du syr fast på lampans insida. Glöm inte att markera vart öglan ska sitta och att alla fyra öglorna är lika stora. 

DSC02781

Avslutningsvis knöt jag en knut av sidenbandet under den andra kanalen.

Nu har du din egna ”Bali goes City” taklampa!

DSC02795DSC02793

DSC02803

Vill du spara lite tid använd färdiga pinnar annars är det ett relativt enkelt och riktigt kul projekt.

Lycka till med din lampa!

Kram Katta

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply sabina 23 november, 2015 at 19:42

    Snyggt, ni är så duktiga:)

    • Reply Katarina 17 januari, 2016 at 10:56

      Tack vännen – puss

    Lämna ett svar