Renoveringsobjekt

Drömprojektet – renovering av en sekelskifteslägenhet

92 kvadratmeter, 2 balkonger, höga golvlister, stora fönster, spegeldörrar och högt i tak, vi blev förälskade och slog till! En sekelskifteslägenhet som blev ett renoveringsobjekt – vårt drömprojekt! I dagarna satte renoveringen äntligen i gång och den blir ganska omfattade;

  • Vi ändrar planlösningen genom att byta plats på kök och sovrum
  • Vi river och sätter upp en ny vägg för att förstora vårt sovrum
  • Vi flyttar dörrposten i sovrum för att få mer förvaring
  • Vi tar bort de sänkta taken för att få tillbaka orginalhöjden (3,10m)
  • Vi lägger nya golv för att få ett enhetligt golv i hela lägenheten som sedan slipas och behandlas
  • Vi målar om alla väggar, tak och snickerier
  • Vi sätter in ett nytt kök
  • Vi sätter in ett nytt badrum

Renoveringsvecka 1: Våra hantverkare har jobbat på jättebra måste jag säga. De har redan hunnit riva väggar, tak och golv samt gamla badrummet och köket. Lägenheten ser just nu ut som jag vet inte vad! Det är bråte från väggar och golv, el som sticker fram lite överallt och trasiga tak med halva takrosetter. Se själva så förstår ni vad jag menar.

Medan våra hantverkare gör sitt så passar jag på att spendera min tid (mellan blöjbyten och matning :)) framför Pinterest, Instagram, bloggar och inredningstidningar för att hitta inspiration. Det är verkligen så himla kul, samtidigt som det är lite ångest att det är så många beslut som ska tas. Men jag älskar att få skapa något från grunden, ett vitt papper, som ska bli något så fantastiskt som ett helt nytt hem till min familj.

Fortsättning följer…

Kram Erica

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Ingen kommentar

Lämna ett svar