Ericas hem, Renoveringsobjekt

3 år av äkta kärlek

Nyförälskade och förväntansfulla skrev vi på kontraktet till dessa 65m2 i Vasastan. Vår största prövning skulle komma – ett gemensamt renoveringsobjekt. Det här var för 3 år sedan och nu ska vi lämna den här tiden bakom oss och skapa nya fina minnen i ett större hem och denna gång som en liten familj.

Det var vårt första gemensamma hem och nu skulle vi enas om en inredningsstil, färger, möbler och material. Jag minns det som igår. Det var en rolig tid och vi var faktiskt mestadels överens, även om det nog var jag som fick igenom mest av mina ideér 🙂

Det viktigaste för oss var att få en öppen planlösning med stora sociala ytor vilket innebar att vi var tvungna att ändra planlösningen. Lägenheten var en ”klassik” sekelskifteslägenhet med en längre hall som hade ingångar till; vardagsrum, sovrum och kök. Samt ett jättelitet badrum. Den kändes lite tråkig och det fanns inga större sociala ytor så vi bestämde oss för att öppna upp mellan kök och vardagsrum, och då fick vi även till en stor matplats och kakelugnen fick sin plats i vardagsrummet istället för i det gamla sovrummet. Vi byggde upp en vägg med fönster i till vårt nya sovrum och vi gjorde även om det lilla badrummet till ett stort rymligt badrum. Det blev en totalrenovering, vilket vi inte riktigt hade räknat med när vi var på visningen. Men vi var så sugna på att få skapa vårt hem och det gjorde vi verkligen! Vi valde självklart att bevara de fina sekelskiftesdetaljerna i lägenheten men blandade också in moderna inslag. Så det blev en lägenhet med 3,40 i takhöjd, betongtapet, stuckatur, fönstervägg, mörka valnötsgolv, helkaklad vägg, fönsterspeglar, cremefärgade köksluckor, fem fönster i fil och kakelugn. En härlig mix helt enkelt 🙂

Efter denna renovering fick vi mersmak och var helt överens om att nästa lägenhet förhoppningsvis skulle vara ett renoveringsobjekt – och så blev det!

Nu har flyttlasset precis gått och nya äventyr väntar på ny adress! Västmannagatan, nu tackar vi för oss!

 

Här nedan ser ni bilder före och efter renoveringen…

 

 Lägenheten innan renovering

Renoveringen

Efter renoveringen

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Ingen kommentar

Lämna ett svar